Ez az oldal az álláskeresőknek készült!Sajnos a mai világban igen sokan akarnak más nyomorán meggazdagodni, kihasználják az álláskeresőket, elszedik a pénzüket munka meg sehol...Miután befizettük a kért összeget, ahogy telnek szépen lassan a napok rájövünk, hogy átvertek minket!Nem szabad hagyni, hogy állás átverés, mint üzletág virágozzon!Tegyünk ellene!Küldd el te történetedet és közzéteszem!

2011. január 6., csütörtök

Állás átverések - a hirdetőoldalak rémei III.

A következő hirdetést az egyik internetes hirdetőportálon olvashattuk egy pórul járt álláskeresőtől:

Németországi állás átverés

Erre a hirdetésre ne jelentkezzetek mert átverés!!! Mi már megjártuk nem fizettek ki minket.Több ezres fizetéssel tartoznak,és még mindig keresik a balekokat.!!!

Németországi munkára keresek profi festő , tapétázó és külső szigetelőket! 06-30-273-20-73 vagy 0049-152-23-66-53-22

15 megjegyzés:

  1. http://kulfoldi-munkak.info/2010/07/23/angliai-munka-szallodaipar-vendeglatas.php
    Ezt is erről az oldalról értem el, itt 400gbf a "programdíj"

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Sajnos az expressz telis tele van ilyen hirdetésekkel. Én a minap hívtam fel egy promóciós munkát ajánló ügynökséget. Plázákban kellene csokit osztani, vagy kozmetikai termékek promóciájával foglalkozni. AZONBAN elkérnek 7000 forintot előre.
    Fogalmam nincs, hogy mit csináljak. Kész káosz már egész Budapest munka szempontjából. Vidéken pedig nulla az elhelyezkedési lehetőség.
    Leírnád a véleményed ezzel a munkával kapcsolatban?
    Címem: toth.kriszta88@gmail.com

    VálaszTörlés
  3. Expressz hirdetés:
    Otthonról végezhető munkát ajánlok tehetséges embereknek, országosan.
    Minden olyan személynek ajánlott, aki bármilyen területen tehetséget érez magában, s ezt
    mint szolgáltatásként tudná nyújtani másoknak.
    Feladat:
    Bejövő skype-os, vezetékes és mobil hívások fogadása.
    PL.
    -szextelefon (végzettség nélkül is)
    -webcam (végzettség nélkül is)
    -lelki segítségnyújtás idős, beteg, problémákkal küzdő személyeknek, stb..
    -tolmácsolás (nyelvtudás)
    -drogosok, egyéb káros szenvedélyekkel kapcsolatos hívások (végzettség nélkül is)
    -nyelvlecke (nyelvtudás szükséges)
    -pszichoterápia (képesítés szükséges)
    -természetgyógyászat, parapszichológia
    -jóslás, ezotéria (adottság függő)
    -krízis helyzetek (szakirányú végzettség)
    -problémás gyerek (tanácsadás, akár saját tapasztalatok megosztása a hívó féllel))
    -mesemondás (adottság függő)
    -hangos könyv (felolvasás)
    -régi, igaz történetek (végzettség nélkül)
    -rákos betegeknek (lelki segítségnyújtás)
    -számítógépes ismeretek (telepítés, vírusírtás, szakmai tanácsadás..)
    -távgyógyítás (adottság függő, képesítés)
    -jogi tanácsadás (képesítés szükséges)
    -korrepetálás (tanári végzettség, folyamatban lévő tanulmányok)
    Választási lehetőség!

    Tájékoztatás kizárólag skype-on, szóban történik!
    Boda Ágnes
    skype: telemarketing61

    Felvettem a hölggyel a kapcsolatot, kiderült, hogy a felsorolt munkák töredékével lehet csak pénzt keresni, amivel még komoly probléma nem is lenne, ám beszélgetésünk után elküldte a tájékoztatóját, ami ugyanazt a szöveget tartalmazta, amit a hirdetés, továbbá:
    "Van egy egyszeri közvetítői díj, amit kezdéskor mindenkitől kérek,
    ezt igyekeztem a legalacsonyabb összegben megszabni.
    Ez mindössze (6000ft) amit az alábbi számlaszámra szükséges utalni."
    Utánanéztem a neten a hölgynek - Boda Ágnes -, valamint a hirdetésben is megtalálható telefonszámnak (20/4647451).
    A következőket találtam:

    "Telemarketinges hálózattal, munkát keresünk!, Országosan"

    "III. kerület
    Profi varrónő, méltányos árak mellett vállalja:
    ruhaneműk javítását, nadrágok felhajtását, átalakítását, zipzárcserét, függönyvarrást stb....., rövid határidővel!
    Hívjon bizalommal!
    Ági: 20/4647451 "

    "Pihenjen itthon
    Várja Önt és családját Hajdúszoboszló. "

    "BIRKENSTOCK lábbelik forgalmazója vagyunk. Importőrként közvetlen beszállítók vagyunk, 1996 óta foglalkozunk munkavédelmi lábbelikkel, melyek a legmagasabb minőségi követelményeknek felelnek meg, minősítéssel ellátottak...stb."

    2009 óta hirdeti az otthon végezhető munkát, 2010 decemberében otthoni varrást vállal, közben országos csoportvezető és termékmenedzser, aki hol a III., hol a XIV. kerületben működik.
    A név és a telefonszám minden esetben egyezik, skype és e-mail elérhetősége 2 fajta van.

    Megértem én, hogy manapság nehéz itthon elhelyezkedni, az ember ide-oda kapkod és megragad mindenféle munkalehetőséget, de az, hogy munkanélküli, pénzért dolgozni akaró emberektől előre elkér 6000,-ot, szerintem túlzás.
    Nem fizettem be a pénzt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos azt tapasztalom, hogy Magyarországon szinte divattá vált, másokat cseszegetni..Talán ezért is van országunkban ennyi probléma, minden bajnak a gyökere bennünk van. Nagy a munkanélküliség és állítólag a pénztelenség is... Mégis nem értem, az embereknek ennek ellenére, hogyan van idejük és energiájuk arra, hogy másokat bírálgassanak és rágalmazzanak, sok esetben olyan dolgokkal amelynek nincs alapja. Jó MAGYAR szokás szerint, "ha az én lovam megdöglött, dögöljön a másé is" Vagyis, ha én nem vagyok képes semmire, akkor jól aláteszek másnak, nehogy boldoguljon, aki akar és esetleg tud is valamit. Hát, kedves Honfitársaim! Ezért tartunk ott, ahol...

      Törlés
  4. Kedves Sarayel!
    Én évek óta dolgozom Boda Ágnessel, mint munkatársa. Csak annyit tudok róla elmondani, hogy amit tesz és amilyen kitartással, mindenképpen dicséretre méltó a mai világban.
    Az, hogy sokrétű, ismét pozitívumként tudom róla alátámasztani. Valóban, Ő egy varrónő, aki tudott váltani és folyamatosan fejleszti a vállalkozását, ezzel már sok embert munkához juttatva! Az egyszeri díjat én is befizettem pár éve, és nem bántam meg!!! Kismamaként egy olyan munkát ismerhettem meg általa, amely azóta is folyamatos megélhetést biztosít számomra és sokak számára. Ha valaki megnézi a weboldalát, akkor csodálhatja azt az erőt és kitartást, amit naponta végez! Inkább segélyért állna sorba Ő is????

    VálaszTörlés
  5. Egy urral úgy jártam hogy ausztriai betanitott munkát hírdetet egyik hirdető oldalon regisztrációs dijként 15euro összeget kért amit vestern union utalássalelküldtem és most se állás se pénz mert nem lehet utol érni az urat se telefonon se a megadott emailon.aki ugyan így járt az írjon az anyoka86gmail email cimre.
    Biztos nem én vagyok az egyedüli:
    Ági

    VálaszTörlés
  6. Én egy Magyar, győri/pesti céggel jártam így: Kiírom a nevüket, mert ne jelentkezzen náluk senki! Profi csalók! Ők a JOB-CENTRAL KFT. Szerintem csak ketten vannak, az irodista csaj, aki felveszi a telefonokat, meg egy valamilyen Zoltán. 15800 ft.-ot kérnek, postai utánvéttel. Ez állítólag arra kel, hogy 3 hónapig pályáztatják az önéletrajzokat Ausztriában. Szart sem csinálnak. Fizettünk egy volt kollégámmal, és addig tartott a dolog. Mikor írtam nekik egy emailt, a pali még meg is fenyegetett. Mert persze mondtam neki hogy feljelentem csalásért. Senki ne fizessen nekik, mert csalók. Ahogy közeleg a 3 hónap vége, utol sem lehet érni őket. Ezek általában újságban hirdetnek, nem a neten. Az első telefonnál nagyon készséges a nő, valami TÓTH Gáborné. Azt mondja egy hónap alatt kijut mindenki. Aztán onnantól fogva kezd gyanússá, válni, mikor nem küldenek vissza semmit. Sem az elszámolást, a befizetett pénzről, sem a szerződés másodpéldányát! Semmit. Csak addig ügyfél, az ügyfél, amíg fizet. Akinek már volt dolga velük, kérem jelentkezzen az ecserij1974@citromail.hu címen címen.

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok! A Job-Central-os pali, aki állítólag az ügyvezető igazgató, most megint hirdet, de a saját nevével. Szerencse Zoltán. Nehogy fizessetek neki, mert hatalmas kamu!! És nem kevés pénzt kér. Csak most telefon számokat cserélt. De egy vezetékes számuk sincs, mind mobil. Én már belefutottam sajnos, így hát senkinek sem ajánlom. Átverés, ne fizessetek előre!!!!!!!!!! Most már legalább fent van a cég a Feketelista.hu-n is.

    VálaszTörlés
  8. Hova lehet elküldeni az átverős hirdetést?

    Az aprod.hu-n hirdettek többféle álláslehetőséget, ausztriában, németországban. Fel is volt sorolva, hogy milyen területekre keresnek embereket. A tájékoztatás 2011. szept. 11-én, 16-19-ig volt, Nyíregyházán, a Toldi u. 23. sz. alatt. Az előadásnak az volt a lényege, hogy jelentkezni kellett egy 58000 Ft-os német nyelvtanfolyamra, és ígéret szerint aki ezt elvégzi, azokat előreveszik a listán az álláskeresésnél. BIztosat nem tudnak ígérni.

    Az átverés az, hogy akkor nem állást kellett volna hirdetni, hanem nyelvtanfolyamot. Így a hirdetés tartalma valótlan. Az ember odamegy, potyára. Ha tanfolyamra akarok járni, akkor nyelviskolába jelentkezem, és nem álláshirdetésre. Arról nem volt szó, ha esetleg valaki tud németül, vagy angliába menne (oda is hirdetnek) akkor mi a helyzet. Ha állásajánlatot vártok, egy lépést se tegyetek! A hirdető profilja: Felnőttképző stúdió

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. simsi! GVH! Gazdasági, és versenyhivatal!

      Törlés
    2. Kedves Simsi!

      Én némettanárként sétáltam bele a csapdájukba, a csoport pedig, aki részt vett az egy hónapos képzésen naivan azt hitte, hogy a hölgy szerez munkát...
      Röviden annyi: a hölgy ígérget, nem tud konkrét céget mondani, hogy eddig hova közvetített ki.
      Engem tanárként nem jelentett be, nem fizetett ki, most a munkaügyi felügyelőségnél van az ügy.
      A diákok befizettek fejenként 30 ezer forintot, ezért kaptak egy hónapos német képzést (mivel én felmondtam). a hölgy pedig kijelentette, hogy akkor most ennyi...
      Még a terem bérleti díját se fizette ki, ahol az órák voltak megtartva, a hölgy pedig egy fikarcnyit se tud németül..
      Kérek mindenkit, tanárokat és munkakeresőket egyaránt, hogy ne dőljenek be neki!!!

      Törlés
  9. Kérlek jelentkezz , ha utaltál pénzt Névery Tamás Károly névre !!! Erre a címre küldj üzenetet: zsuzska1966@freemail.hu Egy nagy átverés az egész.

    VálaszTörlés
  10. www.dg-ims.de egy inkorrekt kamu cég németorszárgban!
    Ígérnek fűt-fát aztán ott hagynak a világ közepén, nem fizetnek és nem lehet őket elérni sem magyar hölgy közvetít nekik akinek még azt sem lehet elhinni amit kérdez!
    Több ember is pórul járt velük!


    www.dg-ims.de this is an incorrect company ! They promise everything and than they do not wanna pay and you can not keep a connection to them!
    Many many people are become for their victim!

    VálaszTörlés
  11. Jó nap,

    Vagyok kisasszony. Halimat, egy jó hírű, legitim és akkreditált cég pénzt hitelező. Mi kölcsön pénzt, hogy az egyének az arány 3%, a szükséges pénzügyi támogatást. Van egy rossz hitel, vagy ha szükségük van a pénz a számlák befizetése? Azt szeretnénk használni ezt a médiumot tájékoztatni arról, hogy mi teszi megbízható kedvezményezett segítséget mi örömmel, hogy Önnek egy kölcsön. Nem hitel ellenőrzés, 100% -os garantált. (Misshalimatloanfirm1@gmail.com) a kérelmező indul a kölcsön visszafizetése után 4 hónappal kölcsön sikeresen át neki / neki. Ha nem fizeti vissza a hitelt ebben a várt időpont / időszak, jogi lépéseket fognak tenni a kérelmező ellen a mi ügyvéd azonnal. Kérelmező, aki nem tudja, hogy találkozzanak a visszafizetés kap 2 hónap alatt több, mint egy türelmi időt, mielőtt jogi lépések lesznek taken.apply ma: misshalimatloanfirm1@gmail.com kisasszony. Halimat hitel cég számára biztonságos és megbízható hitel. Kösz

    Hitelkérelmi űrlapkitöltési és visszatérés

    Jelentkező neve:……………
    Lakcim:…………….
    Város:…………………..
    Állami:……………………
    Ország:………………..
    Nem: ......................
    Családi állapot:…………….
    Kor:…………………….
    Foglalkozás:……………….
    Jövedelem Rate: ...................
    Mond:………………………
    Iroda száma: ................
    Mozgó:…………………..
    Igényelt összeg: ...............
    Hitel Időtartam: ..................
    Hitel Cél .....................
    Előtt végrehajtott igen / nem: ..................

    Várok egy sürgősségi ellátás ....

    kisasszony Halimat

    VálaszTörlés
  12. Sziasztok,
    Pénzügyi problémái esetén elkötelezettek vagyunk amellett, hogy protokollok nélkül kielégítsük Önt. Akár 1.000.000 euró hitelt és projektfinanszírozást tudunk biztosítani Önnek.
    Bármilyen jelenlegi helyzete és nehézsége is akadályozza, hogy bankjától hitelt vegyen fel, bízzon bennünk, meg tudjuk oldani Önnel.
    Vegye fel velünk a kapcsolatot, és teljes megelégedésére szolgálunk.
    Whatsapp: +4917683830359
    Email: hitelgranit@gmail.com
    PS: Nem komoly és paranoiás emberek, menjetek a maga útján.

    VálaszTörlés