Ez az oldal az álláskeresőknek készült!Sajnos a mai világban igen sokan akarnak más nyomorán meggazdagodni, kihasználják az álláskeresőket, elszedik a pénzüket munka meg sehol...Miután befizettük a kért összeget, ahogy telnek szépen lassan a napok rájövünk, hogy átvertek minket!Nem szabad hagyni, hogy állás átverés, mint üzletág virágozzon!Tegyünk ellene!Küldd el te történetedet és közzéteszem!

2010. január 26., kedd

Feketelistás cégek

Távmunkát jelenleg millióan ajánlanak Magyarországon.Sok esetben csak ajánlat van, ami mögött nincsen valós munka.Regisztrációs díj vagy kezdő munkacsomag díja vagy valami hasonló néven kicsalnak a gyanútlan álláskeresőtől néhány ezer forintot, majd eltűnnek mint a kámfor.Miét csak néhány ezer forintot?Mert ezt általában ki tudják és ki is fizetik az emberek gondolván, hogy 2000 Ft-ot megér ha lesz munkám....csakhogy sajnos nem lesz...a csaló cégek, emberek pontosan abból a nagyon sokszor 2000 Ft-ból élnek, amit a munkakereső befizet.

Az is gyakran előfordul, hogy befizetsz egy kisebb összeget, majd kiderül, hogy a munka nem más, mint hálózat építés vagy ékes magyar nyelven szólva MLM rendszer....itt ugye csak akkor jutsz elfogadható pénzhez ha kiépítesz egy óriási hálózatot, ami sosem volt egyszerű munka, de a mai világban még nehezebb, mint valaha.

Egyes cégek a távmunkát úgy emlegetik, hogy maga a tejjel, mézzel folyó kánaán, napi néhány óra munkával milliókat fogunk keresni...na ennek soha ne dőljünk be!A távmunka is csak munka.....dolgozni kell és akkor kereshetünk vele pénzt...pesrze sajnos nem milliókat, hanem egy reális összeget, munkaóráink függvényében...az élet már csak ilyen...a legtöbb esetben csakis annyi pénzt kapunk, amiért megdolgoztunk....

Egy jótanács!Kisebb az esélye, hogy átvernek, ha a munkaadó személyes találkozást javasol!

Sajnos jogi okokból nem nevezhetem meg az ilyen cégeket, de ezen a honlapon megtalálod őket

11 megjegyzés:

  1. Mindig elszomorodom, amikor ilyen cikket olvasok, mert az amúgy is csalódott munkakereső piacot még be is csapják, akkor miben bízhatnak?!
    Viszont nagyon helyesnek tartom, hogy beszélünk róla és hogy van egy ilyen oldal!

    Üdv, András
    http://www.oneletrajz-minta.com

    VálaszTörlés
  2. AZ EXPRESZ HIRDETÉS ÉS AZ INTERNET HIRDETÉS KAMU MIND LEJÁRT EZEKET NEM ENGEDNÉM HIRDETNI MERT AZ EMBER NEM TALÁL MUNKÁT MAJD VISSZAHIVJUK A MUNKAKERESÉS VILÁGÁBAN MÚLT IDŐ.áGI

    VálaszTörlés
  3. Wiking yacht club.

    Éh bér!Semmi plusz jutatás(meleg étkezési,stb.)Segéd munkát kínál,szakmunka helyett.Nincs szabadság.Nincs előre lépési lehetőség.Rabszolga hajcsár vezetők!A beledet kihajtják vicces fizetésért!
    Kerülje mindenki aki nem akar sósaval hajót mosni :D , ugyan is csak azzal jön le az alga!
    www.wiking.hu

    VálaszTörlés
  4. nem szabad pénzt fizetni egy közvetítőnek sem.
    ugyanis nem kérhetnek pénzt, egy forintot sem.
    sajnos nem sokan tudják ezt, vagy ha tudják pont azért fizetnek be pár ezret mert az nem oylan sok, ahogyan a cikkben is olvashatjuk.

    VálaszTörlés
  5. Pont most találtam erről a blogról kiindulva kb 5 közvetítőt, aki több száz euróért bárhova kiközvetít.
    pl.:
    http://kulfoldi-munkak.info/2010/07/23/angliai-munka-szallodaipar-vendeglatas.php

    VálaszTörlés
  6. Februárban kaptam egy állásajánlatot Münchenből. Szállodai takaritónak akartak alkalmazni havi 1500 euróért.nagyon jól hangzott utánnanéztam neten hátha találok olyan hireket a cégről hogy átverés vagy valami. A cég SB Münich néven fut. Hát a honlapjukon kivül smmit nem találtam róluk. Telefonon mindent megbeszéltünk a cég koordinátorával. Jegyet vettem és kiutaztam Münchenbe.Mikor kiértem minden a a megbeszéltek szerint ment, mindaddig amig meg nem kérdeztem hogy melyik szállodába fogok dolgozni. A közvetítő azt monta hogy fogalma sincs. 11 felé átvittek minket egy másik irodába ahol egy török fönök volt. Hát konkrétan csak az volt a szerencsém hogy jól beszélek németül mert már az áramról alkudoztak.
    Majd mikor mondtam hogy mindent értek, megijedtek és kivittek Münchentől kb. 30 km-re és mondták hogy menjek haza ahogy akarok.
    Na igy vállaljon az ember munkát.És a hab a tortán az SB Münich több német nagyvárosban megtalálható (Köln, Berlin,stb)és mind magyar emberek dolgoznak a cégnél és a fönökök is magyarok!!!!!

    VálaszTörlés
  7. euwork által EPS/L-WORK slovakiaval ne dolgozzatok!!!! Rengeteg negítiv dolog van, amit megtesznek a szakképzetlen ápolókkal. Elsősorban se a szerződés nem korrekt, se a tájékoztatás, a munkaidő nincs betartva, a német partnercég rabszolgaként bánik a kölcsönzött munkaerővel, akinek szinte joga nincs, igaza meg aztán sose. Igérget fűt-fát, legritkább esetben tartja be. Ha baj van, nem elérhető. Nem szervezi meg a visszautat, van, mikor szerződés és biztosítás nélkül dolgoztat, szerződést nem zár le. NAGYON NAGYON NEM KORREKT!!! VIGYÁZAT! HA VAN LEHETŐSÉG MÁSSAL MENJETEK! A pénzt felét, amit a család fizet leveszi!! Jó esetben bejelentve minimálbérre vagy szlovákiában. Fizetett szabi nincsen. Dolgozz non stop.

    VálaszTörlés
  8. jah ez a németországi ápolásra vonatkozik.

    VálaszTörlés
  9. A bejegyzésem inkább sofőrőknek szol! Németország Wackersdorfban van a CM Transport amely D-94442 Wackersdorf Sportplatzstr 9. Nagyon szép dolgokatt igér,de emellett az egész egy szép mese.Mivel a tulaj Kelet Német,azt hiszem ezt nem kell tovább ragoznom,még mindig azt hiszik,hogy mindenkivel megteheti,hogy ne azt a fizetést adja meg amiben megállapodott a munkaválaloval.Semmi mást nem kell tenni csak elmenni az Arbeitkamme vagy az Arbeitpolizei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  10. vigyázat, vannak olyan hamis ajánlatok is, amelyeket a face book-ban tesz pl. egy zagyvasanyi nyilvánosságra, mint fejvadász. Hamis teszteket küld, hogy ne tudjátok megoldani, s aztán meg is indokolja, miért nem vagy alkalmas a munkára. Csomagolási raktár munkárol van szo, amazon holland online logistikai vállalat Németországban. Ott nem is hallottak rola. Igy akarnak sokan emberek szükségállapotán pénzt keresni! Tehát Vorsicht geboten.emma

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok, tibor vagyok,
    Nekem is van egy esetem. Linzbe lehetet menni csomagolasi munkara. Nekem sem tunt fel hogy atveres tul szep volt amit igertek. Persze en hulye befizettem az osszeget kauciokent. A kiutazasig folyamatosan tartottam a kapcsolatot a novel. De az utolso nap mar nem volt elerheto. Ezt a munkat a jobinfon talaltam. A legtobb egy nagy atveres. Jo lenne ha ezeket ahirdeteseket valamilyen szervezet ellenorizne, hogy van-e mogotte valos munka.ha nincs akkor pedig kemeny buntetest ronek rajuk. Szoval vigyazzatok. Udv t,

    VálaszTörlés